Треньорът на Рафаел Надал Карлос Моя сподели за телевизия ,,Еспаньола“, че световният номер 1 ще се опита да се завърне за последния турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж. Моя, който е наставник на Надал от 2016 година насам, вярва, че испанецът ще успее да се възстанови навреме за турнира във френската столица, който ще се проведе от 29 октомври до 4 ноември. От 11-18 ноември пък е и заключителният Мастърс на осемте най-добри. ,,Нямаме крайни срокове за завръщане. Ако той се възстановява по план и всичко е наред, може да го видим на турнира в зала ,,Берси“ в Париж. Ако това не се случи, може да е в Лондон, ако ли не – догодина“, сподели Моя.

Отсъствието на Надал от турнирите на азиатска земя поставя под въпрос неговата първа позиция в световната ранглиста при мъжете. Новак Джокович ще се опита да свали испанеца от първото място със силни изяви в Азия, но Моя заяви, че Надал не мисли за това дали ще завърши годината като номер 1 или не. ,,В момента това не е приоритет за Рафаел. Може би преди месец, месец и половина той щеше да мисли за това, но сега най-важно е той да се възстанови от травмата и да се завърне обратно на корта възможно най-скоро“, завърши треньорът.

Испанецът не е играл мач от полуфиналния си двубой с Хуан Мартин Дел Потро, когато се отказа в началото на третия сет поради контузия на дясното коляно. 32-годишният тенисист обяви по-рано след загубата на Испания от Франция за Купа Дейвис, че няма да вземе участие в надпреварите в Пекин и Шанхай. Надал има отличен сезон дотук, като спечели за рекорден 11-и път в кариерата си Ролан Гарос, като преди това триумфира в подгряващите турнири на червена настилка в Монте Карло, Барселона и Рим