Прочутото трио "Three for Silver" от Портланд, щата Орегон, ще представи златни парчета от еклектичния фолклор на заселниците в Америка в сряда от 18 часа в русенския "Макс Клуб". Турнето на неподражаемите американци е организирано от посолството на САЩ у нас, входът е свободен.
"Сребърната тройка" поднася коренна американска музика по свой собствен неподражаем начин. Изпълненията на групата впечатляват с дълбокия бас и ниското гърлено пеене на Лукас Уорфърд, както и с чистите тонове и пленителни мелодии на певицата и акордеонист Уилоу Сертейн. Триото съчетава силните баси на контрабаса с меката мелодичност на сопраното. Звукът им е едновременно уникален и странно познат. Това е музика, която трудно може да се определи по жанр, но предава усещането за градче, в което току-що сте пристигнали за пръв път, но вече ви се струва като че ли сте у дома си, обясняват организаторите.
Групата има много почитатели из цяла Европа и е свирила дори в Далечния изток на Русия, а сега за пръв път гостува в България.                  У