"Здравословна храна - плодородие за душата и тялото!" е мотото на тазгодишния Празник на плодородието, който ще се проведе днес от 10 часа на площада на централния общински пазар в Русе. Там Царица на плодородието ще приветства всички да разгледат и да опитат храни и напитки от отрупаните щандове на изложителите на чиста храна. Месни планински деликатеси от Бачково, хляб, козунаци, пити и сладки изкушения, замесени изцяло с жива квас, млечни деликатеси, мед и пчелни продукти са малка част от предложенията, които посетителите ще могат да дегустират и да си закупят от производителите. 
Наред с изобилието на био, еко и домашни продукти, на празника на Плодородието ще бъдат и кардиолозите на болница "Медика Кор", а желаещите ще могат да си измерят кръвното, да научат повече за опасността от сърдечни болести и за превенцията. Изнесената инициатива е по повод Световния ден на сърцето, който се отбелязва на 29 септември.
За доброто настроение на посетителите пък ще се погрижат талантите от вокална група "Приста" и танцьорите на български народни ритмии от общинския детски център за изкуство и култура, които ще изнесат празнична програма. Специални гости ще са и децата от сдружение "Дете и пространство", които са подготвили музикален поздрав и кулинарни изненади. За най-малките гости също е предвидена разнообразна програма с много игри и награди от клуб "Веселяците".