Маурисио Шварцман от Аржентина е новият носител на Голямата награда в конкурса за екслибрис, който организира за 14 път регионалната библиотека „Любен Каравелов“. В галерията на приземния етаж на библиотеката са подредени част от творбите на 373 автори от 42 държави, които участваха в изданието, посветено на буквите. Да поздравят директорката Теодора Евтимова и нейния екип, които организират уникалното за страната  арт състезание бяха дошли генералният консул на Русия Андрей Громов и зам.областният управител Свилен Иванов.
Наградата на библиотеката печели Агнешка Липска от Полша, спонсорските призове са присъдени на Анна Отани и Сандро Чинелато от Италия, Сара Хюсеин от Египет, Миряна Тиянич от Сърбия и три българки - Галина Павлова, Красимира Дренска и Деница Иванчева. Само Деница Иванчева дойде да получи своята награда и да благодари на организаторите на конкурса за тяхното постоянство в благородната мисия. 
Накрая Теодора Евтимова обяви темата за 15-ото издание на конкурса: „Кино“. След това тя връчи на гостите по един каталог, в който са публикувани всички екслибриси, участвали в тазгодишното състезание.