Нестандартен протест организираха общинските съветници от Ветово. Те избраха да проведат редовното си заседание не в зала, а на един от най-разбитите пътища от републиканската пътна мрежа в региона - този между Ветово и Глоджево. Докато съветниците заседаваха, пътят бе затворен и движението бе спряно. 
Протестът бе провокиран от неизпълненото обещание от страна на Пътната агенция до края на май да се ремонтират дупките по пътните артерии. От началото на годината има подадени над 60 жалби от местните жители, които все още стоят без отговор, а хората се чувстват изоставени от държавата.
„Реших да свикам 55-ото заседание на пътя, за да провокирам отговорните институции в крайна сметка да направят така, че пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово да бъдат проходими. Няма път, който да не е в окаяно състояние, така че цялата общественост във Ветово има усещането, че Ветово е изключено от Република България“, коментира председателят на местния парламент д-р Мехмед Мехмед.
Желанието за нормални пътища обедини иначе разединените общински съветници от различните политически сили.
„Това, което правим, няма политически оттенък, ние го правим в името на гражданите на общината, не го правим за една, втора или трета партия. В крайна сметка не обвиняваме конкретна партия, обвиняваме институциите“, каза още д-р Мехмед. 
Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Денев сподели, че от години се полагат усилия да се обърне внимание върху много тежкото състояние на инфраструктурата на Ветово, която откъсва общината от света. 
„Няма и една пътна артерия, по която може да се стигне до община Ветово, без действително хората да си застрашат здравето и живота. Габаритът на пътя е стеснен, обрасъл е с храсти, има огромни ями“, каза Денев.
Допълнително ситуацията се усложнява от тежкотоварните камиони, които обслужват кариерата в района.
На заседанието на пътя присъства и депутатът от ДПС Бюрхан Абазов, който също подкрепи протестиращите съветници и определи протеста им като „иновативен“. 
„Тези пътища не са ремонтирани, откакто са направени. Въобще целият регион е изоставен, без никаква грижа, без никакви инвестиции, без никакви средства, заделяни във времето. Тези хора също са граждани на страната, на тях също им се полагат добри пътища“, заяви Абазов. 
Той коментира още, че в момента се извършва ремонт на пътя Търговище-Тутракан, който ще се засече в определен участък с един от най-проблемните отсечки в региона -Глоджево-Кубрат. 
„След като машините, цялата техника и ресурс ще са там, просто за 2-3 км да се направи това отклонение, за да стане пътят проходим. В момента той е непроходим“, каза депутатът.
Ветовските съветници приеха декларация с искания за мерки, свързани с подобряване на инфраструктурата, както и стриктен контрол на движението на тежкотоварни камиони с тегло и скорост над допустимото. Те са категорични, че ако бездействието на Пътната агенция продължи, ще направят нов протест, с който ще блокират всички републикански пътища в общината.