Заловеният в четвъртък следобед на бул."Христо Ботев" с три вида дрога шофьор на пежо е карал на градус, дрогиран и без книжка, стана ясно вчера.
Веднага след спиране на колата след бившата фирма "Печатни платки" в посока центъра униформените от Първо РПУ усетили дъх на алкохол около 35-годишния водач и повикали екип на КАТ. Шофьорът бил тестван с дрегер, който показал около 0.8 промила, а след това и уредът за наркотици отчел положителна проба. Освен това справка показала, че мъжът кара кола в едногодишния срок от отнемане на книжката му за алкохол и белезниците щракнали на ръцете му, а номерата на колата били свалени. Спътникът му също бе задържан, но по-късно той е освободен.
Обискът на наркотици в колата открил шест пакетчета с амфетамин и хероин и едно с марихуана. Последвало е претърсване на жилището, в което живеел 35-годишният дилър, където са намерени 28 грама амфетамин и преносима електронна везна. 
По случая са образувани досъдебни производства за държане на наркотици и шофиране в пияно и дрогирано състояние, както и за управление на кола без книжка. Мъжът е вкаран в ареста, случаят е предаден на прокуратурата.