Мъжкият отбор на волейболен клуб "Дунав" ще разчита за официалните си мачове на „Арена Монбат“ - там, където от 12 до 18 семтември играха някои от най-добрите волейболисти в света в рамките на волейболния мондиал. Тимът ще ползва зала "Дунав" само в случаите, когато арената е заета с други събития. Тренировките ще вървят в "Иван Ханджиев". 
Първият мач на спонсорираните от мощната канадска компания "Монтюпе" дунавци при дебюта им в Суперлигата ще е на 21 октомври от 17 часа. Тогава те ще бъдат домакини на "Левски".
В подготовка за първенството отборът на "Дунав" потвърди участието си на приятелски турнир във Варна. На 3, 4 и 5 октомври старши треньорът Петър Шопов ще провери формата на играчите си в мачове срещу "Черно море БАСК", гръцки и румънски отбор.
Шопов се завърна в Русе преди два дни. Както писа "Утро", той бе ангажиран с националния отбор като първи помощник на селекционера Пламен Константинов. Част от техническия щаб на държавната гарнитура беше и волейболистът на "Дунав" Костадин Стойков. 
До завръщането на Шопов тренировките вървяха под ръководството на помощника му Красимир Миронов. 
Според волейболни специалисти дунавци имат шанс да запишат сполучлив дебютен сезон, тъй като ще разполагат с волейболисти от добра класа.
Явно не така смята старши треньорът на "Левски" Владимир Николов, който потри доволно ръце, след като разбра, че отборът му ще стартира в първенството с гостуване в Русе.
"Чудесен жребий! Искахме да открием кампанията с мач срещу такъв тим", каза Николов.
С което само увеличи хъса в русенския отбор.