Отворени обучения за възрастни само срещу читателска карта започват в регионалната библиотека "Любен Каравелов".
Решихме да променим модела и вместо да сформираме предварително група, сега в различни дни от седмицата възрастни могат да идват при нас и наши специалисти ще им помагат да усвоят полезни умения, каза зам.-директорката на РБ Силва Василева. 
Всеки вторник ще се провеждат заниманията по начална компютърна грамотност, всяка сряда спецове от библиотеката ще помагат хората да ползват модерните телефони и таблети, най-вече за връзка с деца и внуци, които са далече. В четвъртък заниманията ще дават възможност на хората на възраст да усвоят изкуството на виртуалните колажи и на презентациите. Петъците са предназначени за помощ за хората, които търсят работа: как да се намерят подходящи сайтове, как да се подготви автобиография и други полезни действия. 
Заниманията, които са отворени за всички до запълване на бройката от 10 човека, ще се водят от 15 до 17 ч в определените дни. Хората могат да се записват предварително, но могат да дойдат и в библиотеката и ако има свободно място, няма да бъдат върнати, увериха от РБ. Вчера оттам отчетоха, че интересът на възрастните към подобни занимания расте все повече. 
Вярно е, че засега поставяме акцент повече върху работата с децата, но вече се замисляме да разнообразим дейността си и с нови ателиета за възрастни, обясниха библиотекари. Те се похвалиха с голям успех на проекта "Силата на знанието" с двете ателиета "Сетивен свят" и "Когато буквите танцуват", с който РБ спечели финансиране от фондация "Глобални библиотеки". 330 деца преминали през 14 уъркшопа, като рисували с луминисцентни бои, изучавали глаголицата и морзовата азбука, учили песни. Особено били доволни родителите, чиито деца имали смислено, забавно и полезно лято.