Огромен интерес предизвика трудовата борса, която вчера организира за пореден път Агенцията по заетостта и русенското Бюро по труда. Десетки русенци запълниха до предел пространството на конферентната зала в хотел "Дунав Плаза", където преди обед бе даден старт на срещата на хора, които търсят работа, и на фирми и институции, които предлагат заетост. През първия час непосредствено след откриването хората трудно се разминаваха, докато обикаляха бюрата на 14-те представители на бизнеса от различни браншове. Сред тях бяха най-вече фирми и институции от Русе и региона, като едни от големите производствени предприятия, но също и Кариерният център на Русенския университет и Военното окръжие, което набира професионални войници. 
Въпреки че като конкретен акцент на борсата бе обявено вниманието към безработните младежи до 29-годишна възраст, правеше впечатление, че по-голямата част от хората пред щандовете бяха излезли отдавна от младежката възраст. При това те не само разглеждаха изложените материали, но спираха и разпитваха представителите на фирмите, които пък любезно им обясняваха подробности за предлаганата работа и отговаряха на въпросите им. 
210 бяха обявените свободни работни места. Търсещите своето ново начало бяха значително повече. На финала на трудовата борса от Бюрото по труда обобщиха, че според техните анкети 193 човека са се интересували конкретно от намиране на работа в определена сфера. Други просто са си набавяли информация или са проверявали възможностите да сменят сегашното си работно място. Според данни на БТ част от работодателите са успели да подберат служители за някои от незаетите длъжности във фирмите си.