Колко е важно да имаш приятел, на когото да се доверяваш, и как да запазиш това ценно споделяне завинаги - на това учи новата постановка на русенския Куклен театър, която има премиера в петък вечерта. Заглавието е „Браво, Франклин!“ - а перипетиите, през които минават различните герои от поредицата на Полет Буржоа и Бренда Кларк, са събрани и подредени в динамична и забавна драматизация от режисьора Валентин Владимиров Валяка. Адресираме спектакъла към най-малките - сигурни сме, че и 3-годишните ни зрители ще разберат колко по-добре се чувства Франклин в компанията на Лосчето и на останалите герои, каза Владимиров, като обясни: „Децата особено много ценят приятелството, да имат верен човек до себе си. Когато пораснем, всички ние наричаме това по друг начин, но потребността е същата“.  
В ролята на костенурчето, което съчинява песнички и свири на ксилофон, влиза Деница Дончева. А нейният колега Любен Русенски изпълнява останалите роли - на малкия Лоско и на Татко Лос, на Мама Костенурка, на Зайо, Лиско, Видрата Шуши и дори на Господин Бухал. Сценографията е на Сийка Моллова, а музиката - на Станимир Иванов. Премиерното представление е на 28 септември от 18 ч, а следващото - в неделя от 11 ч.  
Скоро ще започнем репетиции и на друга постановка, каза директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова. Екипът се заема с амбициозната задача да подготви своя версия на „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников. Задачата не е от лесните - искаме хем да останем верни на автора, хем да преведем неговия вече архаичен език и да го направим достъпен за 15-16-годишните, каза режисьорът Владимиров. В бъдещата постановка ще бъдат ангажирани осемте актьори от трупата, а премиерата се очаква да излезе преди края на календарната година.