"Дунав" няма да разчита на нападателя Иван Коконов и на централния защитник Георги Динков при гостуването си днес на "Локомотив" в Горна Оряховица в мача от 1/16-финалите от турнира за купата на България. Двубоят е от 17 часа. Двата тима се срещнаха наскоро в контрола, завършила с победа за "железничарите" от 4:3. Играха преди сезона и в Русе. Тогава не бе излъчен победител - 0:0. 
"Коконов и Динков са контузени. Ще ги оставим да починат", каза пред "Утро" изпълняващият длъжността старши треньор на русенския отбор Цветомир Младенов. 
Той добави, че мачът ще е добър шанс за футболисти, които по-рядко влизат в игра.
"Някои вероятно си мислят, че ще подценим двубоя. Няма да е така. Ще се опитаме да победим и да продължим в следващата фаза", каза Младенов.
Треньорът се върна към равния мач на дунавци срещу "Верея" в Стара Загора. 
"Отборът игра добре. Ако бяхме по-точни в завършващата фаза, щяхме да стигнем и до победата. Радващото е, че футболистите ни създадоха доста голови положения. Пак ще кажа - "Дунав" не е толкова слаб отбор, както някои си мислят. Тимът има потенциал", смята Младенов.  
Опит като главен съдия ще трупа слабо известният рефер Никола Петров, който ръководи мачове от Втора лига. Негови помощници ще са Венцислав Банчев и Мартин Мечев. Съдийски наблюдател ще е Йордан Дурчев.