Още една старица с наивната вяра, че всичко, което й се каже е истина, плати с всичките си спестявания за готовността си да помогне на държавата да се бори с престъпността.
В понеделник около 10 часа на телефона на 81-годишна жена в Просена се обадил мъж, който се представил за Илия Боянов, инспектор от Криминална полиция и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници, като наред с това започнал да я подпитва къде живее, сама ли е в къщата и така измъкнал точния й адрес.
След това, въоръжен със знанията които сама му е дала, фалшивият полицай посъветвал бабата да събере в найлонова торбичка всички налични пари и да ги сложи в хладилника, защото бандитите само там нямало да ги търсят. Така станало ясно, че жертвата има 3600 лева, за които час по-късно получила нареждане да ги остави под контейнера за смет на улицата с обещанието, че след като измамниците бъдат арестувани, парите веднага ще й бъдат върнати. До вечерта това естествено не станало и жената се обадила на кварталния полицай.