„Дунав“ завърши 1:1 като гост на „Верея“ в дебюта на треньорското трио Цветомир Младенов-Емил Иванов-Любо Петков. Вчера „Утро“ разговаря с президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

- Г-н Симеонов, какво видяхте в този двубой?
- Доминирахме напълно и заслужавахме победата. За съжаление не се получи. Допуснахме наивна грешка в защита. Важното бе, че отборът показа характер и се бори до последно. Освен това се пречупи традицията, когато сме догонващи, все не стигаме и до частичен дори обрат. Надявам се да продължим в тази посока. Много близо до обрат бяхме в двубоя срещу "Етър", малко не ни стигна. Веднага след мача не бях удовлетворен от това равенство. После гледах отново репортажа и си казах, колкото и нелепо да звучи, че всъщност ремито не е чак толкова лош резултат. Сега /в 10.30 часа вчера - б.а./ ще отида на стадиона и ще поздравя момчетата за сърцатата игра. Заслужават добри думи. 
- Доколко това реми е знак за пробуждане на отбора?
- Надявам се да е положителен знак. Нима мислите, че аз съм доволен от резултатите дотук? Никой не е доволен - нито аз, нито публиката, нито играчите или треньорският щаб. С изключение може би на хейтърите.  
- Как ще коментирате очакванията, че може би ще има поредна и бърза рокада на треньорския връх?
- Аз казах първо пред вашата медия - вариантът с Цветомир Младенов не е временен. Какво да направим - да води отбора в един мач и да го сменим с друг ли? Къде ще отиде авторитетът му? Като ръководство смятам, че решението да му дадем шанс, е правилно. Младенов ще бъде начело на отбора и в следващите мачове. Футболът не е лек и лесен ангажимент. Който има други идеи и се чувства готов да поеме клуба, нека да заповяда, да чертае политика, да прави рокади. Мястото за президент на ФК "Дунав" е свободно. Не го казвам като демонстрация, нито като обиден. Вече девета година съм във футбола, като време и нерви тези ангажименти ми струват страшно много. Пак казвам - който желае, да заповяда! Аз ще помагам с каквото мога. Що се отнася до атмосферата в отбора, мисля, че е нормална. Колективът в съблекалнята и на терена е налице. 
- Накъде върви футболен клуб "Дунав"?
- Аз съм реалист и мога да кажа открито, че изоставаме в много посоки - с базата, школата, кадрите. Правим всичко възможно да наваксаме това изоставане. Да, чувствам се уморен и изчерпан, сигурно не вземам и най-верните решения. Но някой трябва да поеме отговорност и аз я поемам.