Датската верига JYSK (Юск) вече набира персонал за магазина си в Русе, който по план трябва да отвори врати в средата на декември. Както "Утро" писа, той ще се намира на бул."Липник", пред "Техномаркет" и ще дели сградата с друга верига - "Домко". За целта се използва бившият магазин "Билла", който се разширява и се разделя на две. Очаква се строителството да завърши идния месец.
Тази година JYSK прави истинска експанзия в Северна България, където откри вече пет магазина. Последният от тях отвори във Видин преди броени дни. До края на декември ще заработят още два, единият от които в Русе. 
JYSK е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Датската верига е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. Тя има над 2500 магазина и 25 000 служители в 50 държави.  JYSK е собственост на датския търговец Ларс Ларсен, който притежава известен брой компании с общ годишен оборот за финансовата 2016/2017 година от 3,35 млрд. евро и печалба преди облагане в размер на 444 млн. евро. В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г., като отваря първия си обект в страната в Пловдив. До днес, веригата магазини има 23 обекта в 15 български града, с общо над 255 служители.