Най-младият дует оперни солисти се готви за своя първи голям концерт пред русенска публика. Мецосопранът Глория Кънева и тенорът Иван Пенчев са и най-новото попълнение в солистичния състав на Русенската опера и ценителите вече са ги аплодирали в различни роли в постановките на оперния театър. Двамата млади певци са завършили Националното училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов", а след това и Музикалната академия в София. Състуденти са в един курс в своята специалност класическо пеене, а преди година Иван Пенчев смая зала "България", когато на финала на концерт, който приключи с изпълнение на Глория, младият мъж застана на коляно пред очарователната русенка и й поднесе годежен пръстен.
Отскоро двойката на сцената и в живота вече се изявява и като дует "Аморе" - названието идва съвсем органично и "прилепва" към двамата артисти, които не крият чувствата си един към друг. Дуетът вече има немалко изяви в концерти, частни партита и обществени събития. Затова правят следващата стъпка - голям самостоятелен концерт, който ще се състои на 16 септември от 19 ч в Канев център. Глория и Иван ще поднесат на публиката впечатляващ букет от емблематични оперни арии и дуети, но също и популярни руски романси и български шлагери хитове, както и свои авторски песни. 
Иван Пенчев е имал шанса да бъде последният изпълнител, работил с именития композитор Тончо Русев - последната песен, която доайенът на българската естрадна песен е написал - "Празник", е за русенеца. 
В концерта в Канев център ще вземе участие и друг млад изпълнител, адепт на българската шлагерна песен - Йордан Марков, ще свири русенският струнен квартет "Динамик", ще участват и артисти от балета на Русенската опера.