Общинските съветници във Ветово ще проведат сесията си в петък на открито в знак на протест срещу безобразното състояние на пътищата в общината. Те ще подредят столомете си на кръстовището на изхода на Ветово в посока към Глоджево, където в 9.30 часа ще бъде открито заседанието, а в подкрепа в крайните действия на съветниците се очаква да дойдат много граждани. 
От няколко месеца жители на общината постоянно ни сигнализират за лошото състояние на републиканската пътна мрежа. Няма републикански път, от който да се влиза в общинския град и който да не е осеян с дупки. Особено критично е състоянието на пътя Писанец-Ветово-Глоджево-Кубрат. Това е 32-километрова отсечка, по която 28 км са в лошо състояние с много дупки и пропадания. Останалите около 4 км са в добро състояние, тъй като пътят минава през центъра на Глоджево. Участъкът от 12 км между Глоджево и Ветово пък се минава от автомобилите за 30 минути. Ако преди зимния период дупките по този път не се запълнят, той ще стане непроходим. Това каза председателят на общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед, като допълни, че в знак на протест срещу лошото състояние на пътищата, за което той обвинява бездействието на кмета и отговорните институции в областта, е взел решението за такъв протест, който не е правен никъде в страната.
До преди месец от общината ме уверяваха, че има планирани средства за ремонт на проблемния пътен участък, но след среща миналата седмица с областния управител Галин Григоров разбрах, че за тази година няма предвидени средства, посочи още Мехмед. 
За откритото заседание и протестните действия на общинските съветници във Ветово са изпратени уведомителни писма и до тримата нови министри.