12 669 лева събраха децата от около 30 училища и детски градини в подкрепа на благотворителната инициатива под наслов "Спаси дете, подари надежда!", която се проведе на първия учебен ден. В голяма част от учебните заведения бяха поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ пускаше парите, предвидени за букети на учители. Събраните средства ще се използват в подкрепа на фондация "Александър Русев" и нейната мисия да се изгради модерен рехабилитационен център със закрит басейн за деца с увреждания. 
Много сме доволни от резултата след благотворителната кауза. Не сме очаквали такава сума. Децата и родителите се оказаха много съпричастни, споделиха организаторите на кампанията. Председателят на фондация "Александър Русев" Илиян Русев също благодари на всички, които подпомагат неговата кауза и изрази оптимизъм, че идеята ще се реализира.
До края на месеца в Училището по европейски езици ще остане дарителската кутия, в която всеки, който иска да подкрепи благотворителната кауза, може да дари средства. 
Фондация "Александър Русев" има и разкрита банкова сметка, по която всеки, който желае да подпомогне развитието на плувните спортове и най-вече на водно-рехабилитационната дейност за деца с увреждания, може да направи дарение: 
ТБ "Юробанк България" АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG06BPBI79211045593301 - BGN
BG85BPBI79211445593301 - EUR