Пожар избухна вчера в средното училище "Възраждане" и унищожи хранилището по изобразително изкуство, което се намира непосредствено до кабинета по рисуване. За щастие заради вчерашния неучебен ден щетите са само материални. 
Пожарът е тръгнал около 12.30 часа на последния етаж. Включила се е пожароизвестителната инсталация, а живеещите в съседните блокове са подали сигнал на тел.112. Много от учениците, които живеят наблизо, са играли край учебното заведение и са станали свидетели на инцидента. 
Имаше големи пламъци и изгоряха много неща - най-вече рисунки и хартия, разказваха децата, а вятърът разнасяше част от обгорелите ученически картини в училищния двор.
Два противопожарни екипа се справиха с произшествието. Много помогна инсталацията за гасене в сградата.
В момента на пожара в училището не е имало никой , дори и портиер, така че за момента се изключва човешка намеса. 
Преподавателите-художници са непушачи и мястото не се ползва за тайно пушене, споделиха ученици. Всички учители излизали извън сградата, ако искали да запалят цигара. Децата бяха разстроени, защото много харесвали учителите си по рисуване и им е мъчно за инцидента.
Най-вероятната причина е късо съединение, но причините тепърва ще се изясняват. Тъй като щетите са ограничени, няма пречка учебният процес да продължи нормално.