Докато всички се скупчват в онази част от спектъра, която е проавторитарна и прокорупционна, и практически обричат България вечно да бъде в чакалнята, в периферията, "Демократична България" остава единствената политическа сила, която може ясно без никакви уговорки да постави на дневен ред основната национална цел - България трябва да е в ядрото на Европейския съюз, за да бъде в състояние да определя какъв да бъде Европейският съюз и той да съответства на българския национален интерес. Но за да може да бъдем около масата, ние трябва да бъдем в ядрото. Това е нашата задача и имаме огромна подкрепа в българското общество, казаха на пресконференция в Русе лидерите на обединение "Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.
От тази гледна точка имаме много ясен път пред себе си - европейските избори са прекрасен терен за поставяне на този въпрос пред българските градждани - къде искат да бъде България в рамките на ЕС, допълниха още те.
Лидерите на дясното обединение подчертаха още, че основната им задача е да създадат политически субект, който да даде възможност на демократичната общност в България да има за кого да гласува на предстоящите избори, каквито и да са те.