Нова гавра с лековерните си жертви измислиха телефонните измамници или по-скоро тези, които ги напътстват в сянка и прибират пай от плячката.
Случаят се разиграл във вторник в Копривец. В ранния следобед телефонът на 72-годишна жена позвънил и женски глас се представил за дъщеря й, но пенсионерката се усъмнила и затворила слушалката. 
Малко след това се обадил мъж, който се представил за полицай и й съобщил, че е в списъка на измамници и за да ги задържат, е необходимо нейното съдействие. След това обяснил, че бандитите имат специален апарат, който засича къде в къщата има пари и ценности, който не работи, единствено ако банкнотите и накитите са поставени в хладилника.
Жената затворила, но телефонът пак звъннал и този път била засипана с тежки заплахи, ако не остави парите си под табелата в края на Копривец в посока Лом Черковна.
Вече притеснената и объркана жертва казала, че тръгва натам, сложила скътаните си за черни дни 2000 лева в хладилника и излязла от дома, без дори да заключи вратата. Вместо да тръгне за края на селото обаче, жената се насочила към дома на кмета и му обяснила за случката. Той я уверил, че това е дело на измамници и е постъпила добре, че не се е поддала. След 35 минути бабата се прибрала вкъщи, но като отишла до хладилника да си прибере парите, установила, че ги няма и в 18.50 часа се обадила в полицията.