Международни стипендии "Игнат Канев" ще връчи на четирима студенти с отличен успех и високи постижения  известният канадски строителен предприемач с русенски корен Игнат Канев. Това ще стане в петък, преди церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2018. Стипендиите се отпускат от благотворителната фондация "Игнат Канев" по предложение на комисия от академичното ръководство на РУ.  
По време на церемонията председателят на Студентския съвет на университета ще връчи на бизнесмена Игнат Канев студентския приз "Будител на годината", с който младежите удостоиха дарителя в късната есен на 2017 година. Отличието е признание за подкрепата на строителния предприемач, която той щедро оказва за обновяването на материалната база на университета, както и за израстването и развитето на академичната общност и най-вече на студентите. 
Самата церемония по връчването на международните стипендии на името на Канев и студентския приз "Будител на годината" ще се проведе в Канев център, който бе изграден със средства на русенеца, реализирал се и завоювал челни позиции в бизнес средите на Северна Америка. Проектиран като мултифункционален културен център, комплексът днес е територия за разнообразни научни и артистични форуми. 
В голямата зала на центъра отново в петък ще получат своите дипломи изявените абсолвенти от випуск 2018 на РУ. Над 960 бакалаври и магистри завършват РУ през тази година, 860 от тях ще получат дипломите си на 21 септември. Сред тях 72 са първенците на различните специалности, в това число и 9 пълни отличници.