Петчленен състав на Окръжния съд оправда вчера още трима от 12-те обвинени в системни подкупи на румънци служители на КАТ преди 6 години. Андрей Петров, Искрен Шаханов и Младен Иванов не са извършили престъпление, решиха магистратите.
В началото на 2012 година в МВР се получили три сигнала от румънски граждани, че по пътищата за Бяла и за Разград са рекетирани за пари от катаджии уж за превишена скорост. Агенти от „Вътрешна сигурност“ към МВР влезли в ролята на румънски шофьори и при забелязване на полицейски екип нарочно ускорявали, за да бъдат спрени и евентуално да им бъдат поискани пари. Дали това е станало не е ясно, но 12 служители на КАТ бяха отстранени от работа.
В досъдебното производство трима успяха да докажат, че са невинни и бяха възстановени на работа. Впоследствие още трима отпаднаха от групата на обвиняемите. За двама от тях производството беше прекратено поради липса на престъпление, а третият се отърва поради изтичане на срока за внасяне на обвинение срещу него.
Така останаха шестима служители на КАТ, срещу които се заведоха дела преди пет години. Тримата чуха оправдателните си присъди вчера, за останалите трима делото продължава през следващия месец. Най-вероятно и те ще бъдат оправдани. А румънецът, подал сигнал за подкуп - Сорин Димитреску, така и не бе открит да се яви в съда.