Художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев, който вече е нарисувал шаржове на стотици именити рок звезди, футболисти, политици и известни люде, си спечели слава и във високите нива на световния волейбол. С шеговит портрет в спортния сак си тръгна от Русе членът на административния борд на Европейската конфедерация по волейбол Слободан Милошевич, който беше супервайзър на турнира на играещата в Русе група от световния шампионат за мъже. 
Когато ми казаха, че трябва да направя шарж на  Слободан Милошевич, първо си помислих, че някой се шегува с мене, призна Оги. Веднага след това обаче попълнил белите петна в информацията си кой кой е в световния волейбол и след като се успокоил, че не му се налага да рисува по памет някогашния сръбски политик, седнал на работната си маса в ателието.
Шаржовият портрет на Милошевич /известен и като Шева/, поръчан от лекаря на турнира в Русе д-р Свилен Лазаров, се получил толкова сполучлив и излъчващ настроение, че обрал овациите на стотиците присъстващи при връчването. 
Сред възхитените се оказал и британският журналист от Voleyball.tv Люис Лет. Младият англичанин не устоял на изкушението и си поръчал шарж, който Балканджиев  направил с удоволствие. Така най-новите два шаржови портрета на русенския художник вече пътуват към Белград и към Мъгливия Албион.