40-годишният Емил Иванов има опит като треньор на отбора с футболисти до 17-годишна възраст. Знаменателното при него е, це цялата му състезателна кариера мина в "Дунав". Въпреки че бе отличен ляв бек и че имаше редица предложения, така и не премина в друг отбор. Историята на българския футбол помни много малко подобни случаи.
Макар че не търси светлината на прожекторите /също като Любо Петков/, Иванов носи онази доза здравословна амбициозност, която гарантира непрекъснат професионален растеж и усъвършенстване. Свидетелство са участията му в престижни семинари - в "Барселона", после и в "Еспаньол". Ползва се с уважението на футболистите, тъй като е диалогичен и разбран човек. 
Петков върши много добра работа с вратарите. Той е бивш страж в "Локомотив". Под негово ръководство формата на Мартин Луков и Станислав Антонов в предишните две години бе на много високо ниво. Сега се забелязва напредък и при младия Филип Димитров. Антонов, който позагуби титулярния си статут през този сезон, със сигурност е готов отново да направи отлични мачове.