Възрастен шофьор отне предимството на 17-годишен моторист и го блъсна с форда си, но за радост раните на момчето не са опасни. Катастрофата станала в понеделник около 19.50 часа, когато 82-годишният шофьор, чиито сетива и рефлекси вероятно отдавна са загубили свежестта, позволяваща безопасно шофиране, излязъл на ул."Панайот Хитов" от "Муткурова", без да спре на знака за пресичане на път с предимство.
Два часа по-рано микробус "Мерцедес" излязъл на Сарайския мост от пътя от Средна кула и продължил към ул."Стефан Стамболов", без да даде предимство на идващия по моста 58-годишен мъж с колело. След сблъсъка велосипедистът паднал на асфалта и е настанен в неврохирургия с рана на главата.
В неделя около 20 часа на пътя Русе-Силистра неизвестна кола блъснала олюляващ се пиян пешеходец. 75-годишният мъж от Тутраканско, за който се твърди, че често надигал чашката, е откаран с линейка в Интензивното отделение в "Канев" със счупени лицеви кости, шийни прешлени, контузия на главата и реална опасност за живота.