Простреляният полицай в столичния кв. „Илинден” е без опасност за живота. Той е настанен в Клиниката „Уши, нос и гърло” в  „Пирогов”. Състоянието му към момента е стабилно, а изстрелът е засегнал областта на долната част на лицето.

Полицаят е 34-годишен мъж. Служител на Трето районно управление с 10 години стаж. Той заедно с екип от 7 души се отзовават на сигнал за буйстващ мъж с психично заболяване.

„Отивайки на адреса, позвъняват на звънеца, майката отваря. В момента, в който тръгват по коридора, същият произвежда изстрел по посока на майката. Там са били и колегите. Така бързо са реагирали и са го неутрализирали с оглед да не произведе следващ изстрел”, коментира гл. секретар на МВР Младен Маринов.

Изстрелът е произведен най-вероятно от самоделно оръжие. Извършителят на стрелбата е задържан.

Той се връща в страната преди месец. Преди това е живеел в страна от ЕС и най-вероятно там е отключил психично заболяване.

„Първоначалният преглед показва, че имаме едно  огнестрелно нараняване в областта на лицето. Няма засегнати кости, но  въпреки това , това е огнестрелно нараняване с входно и изходно отвърстие, което изисква  допълнително наблюдение, най-вероятно допълнителни хирургични интервенции и обработки и естествено  тежка антибиотична терапия”, каза директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов