Въпреки сложния момент с оставката на старши треньора Малин Орачев и въпреки сериозните си професионални ангажименти вчера президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов намери време да говори за читателите на "Утро". 
"Да, приех оставката на Малин Орачев. Напрежението за всички дойде в повече. Отборът ще се води на този етап от тримата помощници - Цветомир Младенов, Емил Иванов и Любо Петков. Искам да подчертая, че те може да не са временен вариант", каза д-р Симеонов.
На въпрос дали днес или утре може да има нещо ново по темата с евентуален нов старши треньор, той отговори: "Съмнявам се, че ще мога да ви кажа нещо различно". 
Малко по-късно сайтът на ФК "Дунав" пусна съобщение с потвърждение за оставката. Цитирани са и думи на клубния президент: "Въпреки лошите резултати съм убеден, че той /Орачев/ остави една добра основа за развитието на отбора. Пожелавам му успехи!" 
А по традиция сайтовете завъртяха рулетката с имена на бъдещи уж старши треньори. Бяха пуснати за проба имената на Милен Радуканов и Валентин Илиев. Радуканов бе изгонен от "Пирин" след отпадането на отбора във Втора лига, а Илиев бе освободен наскоро от ЦСКА 1948. Ако "Дунав" ще разчита на такива специалисти, мерси!
Идеалният вариант бе за старши треньор да бъде назначен възпитаникът на "Дунав" Людмил Киров. Само че, след като свърши добра работа в "Ботев" /Гълъбово/, тя бе забелязана и от няколко дни Киров бе ангажиран за наставник на "Верея".
Нелош вараинт е кърмчията на "Черноморец" /Балчик/ Георги Иванов-Геша, който се справя прилично със състав без звезди.