Инженер ще остави семейството си за година и четири месеца заради шофиране с 4.81 промила алкохол.
На 29 юли сутринта Х.Х. се върнал от нощна смяна, изпил два литра вино и тръгнал с опела си из „Родина“. Около 10.30 часа инженерът спрял на ул.“Петрохан“, недалеч от УМБАЛ „Медика“ и заспал. Малко по-късно гражданин видял спряната на непозволено място кола и попитал клюмналия шофьор дали не му е прилошало. Събуденият Х.Х. опитал да каже, че всичко е наред, но гъстите алкохолни изпарения сочели точно обратното. За да се измъкне от нежелани въпроси, а и от необходимостта да им отговаря с надебелелия си и непослушен език, пияният потеглил напред, но започнал да навлиза в лентата за насрещно движение, да се качва на тротоара и да действа все по-хаотично, докато спрял изтощен пред блок „Глинка“.
През цялото време зад него карал очевидецът, който позвънил на тел.112. Пристигналите полицаи тествали Х.Х. за алкохол, като в случая значение имал само точният резултат, защото излезлият от нощна смяна инженер едва се държал на краката си. Дрегерът показал 3.76 промила, но кръвната проба вдигнала стойността до опасните за нетрениран организъм 4.81.
На последвалото дело състав на Районния съд наложи на нарушителя 2 години лишаване от свобода, но заради чистото му минало намали присъдата с една трета и тя стана 16 месеца затвор. Наред с това книжката на Х.Х. е отнета за 3 години и му е наложена 600 лева глоба.