Неспазено предимство на кръстовището в района на спирка „Цветница“ на ул.“Плиска“4 предизвика масово меле. В инцидента са замесени основно два от автомобилите, а другите пострадали коли са били паркирани в дясната страна на улицата, съобщи Русе Медия.
Виновникът е водачът на „Рено Лагуна“, който, без да намали и да даде предимство, навлиза от странична улица в кръстовището, където засича лек автомобил „Ауди“. Удря го странично и от удара потърпевшият започва да се върти и със задната си част блъска учебен автомобил на Русенския университет, който от своя страна удря спрелия пред него. След първоначалното стълкновение с учебния автомобил, аудито продължава да се носи напред и се завърта в обратна посока, като се нанизва в малко градско пикапче, което от стълкновението пък нанася леки щети на паркиралото пред него БМВ.
Любопитна подробност е, че учебният автомобил се е подготвял за изпит, когато е бил ударен, а вътре са били младият кандидат-шофьор, инструкторът както и контролният изпитващ от комисията. За щастие всички са без травми.
Равносметката е пострадали 6 леки автомобила, предимно с материални щети. За водача на засечения автомобил е подаден сигнал в Спешна помощ. Оплакванията му са предимно от уплаха и високо кръвно, без сериозни травми на този етап. Той е прегледан на място, но не е пожелал да бъде откаран в болница.