Русе, Варна и Пловдив ще бъдат домакини на турнирите от волейболната Лига на нациите при мъжете и жените през 2019 година. „Арена Монбат“ ще приеме мачовете при дамите /21-23 май/. Съперници на България ще са отборите на Япония, Белгия и САЩ. 
Силни съперници очакват волейболистите от националния отбор на България във втората фаза на световното първенство за мъже в София. След победата срещу Куба възпитаниците на Пламен Константинов заемат трето място в група „D“ и е твърде вероятно да останат на тази позиция и след последния си двубой срещу световните шампиони от Полша тази вечер.
При така създалата се ситуация водач на група „G“ в София ще бъдат САЩ, на които само чудо може да попречи да спечелят първото място в желязната група „С“ в Бари, след като вече победиха останалите силни отбори - Русия с 3:1, Сърбия с 3:2 и Австралия с 3:2. Ако България е втора или трета в група „D“, към тази група ще се присъедини Иран или Полша като втори или трети отбор във варненския поток. 
А Холандия хвърли нова бомба в Русе с 3:2 срещу Франция - 19:25 25:21 25:23, 15:13. „Лалетата“ записаха трета победа и завързаха възела на интригата в тази група. Над всички беше капитанът на оранжевия тим Нимир Абдел-Азиз, който завърши мача с впечатляващите 31 точки. Холандия вече е на втора позиция с 8 точки, като измести Франция, която е с две победи, две загуби и 8 точки.
Вчера французите почиваха, а холандците играха с Египет /мачът завърши след редакционното преключване на броя/. В късната среща един срещу друг застанаха тимовете на водещата в класирането Канада и борещата се за победа на всяка цена Бразилия.
Класиране в група „Б“
1.     Канада     9
2.     Холандия     8
3.     Франция     8
4.     Бразилия     5
5.     Египет     3
6.     Китай     0