Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха организирана група за международен трафик на наркотици. Това заяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, предаде БГНЕС.

Обвинени са 4 лица, които са задържани за 72 часа. Сред тях има криминално проявени.

Групата е набирала и финансирала лица, които да пътуват до Доминиканската република през Букурещ. Всяко „муле“ поглъща между 80 и 100 капсули. Престъпната група е транспортирана от летището в Букурещ до Стара Загора. По време на пътуването са отнемани телефоните. На всяко от мулетата е осигуряван паспорт. За всяка поръчка е плащано 3000 -5000 лева. Кокаинът е предназначен за българския пазар и Унгария.

По сигнала за канала се работи от края на миналата година, уточни директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Българските полицаи са информирани, че наши мулета пренасят до Доминиканската република кокаин през европейски летища.

На 15 септември едно от лицата погълнало капсулите и му прилошало в Португалия. Погълнало 99 капсули, което е около килограм и половина.

По повод операцията срещу нелегално производство на цигари в бившия ресторант „Кошарите“ през миналата седмица разследват 9 лица, 6 от които са осигурявали финансирането, наемали са сградите и съоръженията. Разрити са 40 тона нелегален тютюн или 50000 кутии цигари.