Росен Желязков е новият транспортен министър. Това съобщи след Коалиционен съвет в Министерски съвет председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров, предаде репортер на БГНЕС.

[i]Росен Желязков е втората номинация на правителството, след като Александър Манолев се отказа от поста на Ивайло Московски заради медийни атаки. Желязков е бил главен секретар на Министерския съвет и съветник на премиера. Той бе назначен за председател на ДЕАУ с 5-годишен мандат през септември 2016 година. От януари тази година бе определен за председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).[/i]

В Коалиционния съвет е обсъден указът на президента Румен Радев за освобождаването на главния секретар Младен Маринов, за да бъде назначен за нов вътрешен министър. Предлага се на президента да се направи среща, за да се обсъди оставката. „Мисля, че това е най-добрият начин да се реши въпроса, иначе се насажда допълнително напрежение”, коментира Сидеров.

Към настоящия момент указът все още не е подписан. Явно се цели нещо по-различно. Обръщаме се чрез медиите към президента за среща. По никакъв начин не желаем конфронтация с него”, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Предвижда се оставките на министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски да бъдат гласувани в четвъртък. Всичко обаче зависи от волеизявлението на президента, подчерта Цветанов.

Коалиционните партньори решиха още да осигурят финансиране за оборудване на всички училища със шкафчета. Както и 10-процентното учеличение на служителите в държавния сектор.