Най-верните фенове на „Дунав“ се вдигнаха на бунт след загубата на отбора срещу „Етър“ в Русе с 2:4.
Всъщност пожарът на негодуванието избухна още в 20-а минута, когато „болярите“ водеха с шокиращото 0:3! Тогава голяма част от агитката сви демонстративно знамената, обърна гръб на терена и обидена напусна Градския стадион. Момчетата и момичетета със сини шалчета дори не видяха гола за „Дунав“ в края на полувремето.
След позорния резултат в мача друга част от останалите по трибуните зрители подеха възгласа „Оставка“. Адресатът бе старши треньорът на отбора Малин Орачев, който мушна ръце в джобовете си и прекоси терена в посока служебния вход. Футболистите в светлосиньо пък поеха с наведени глави вляво от официалната трибуна, за да се поздравят с феновете. 
„Какво ги поздравявате! Някои от тези нямат сърца да носят фланелката на „Дунав“!“, разгорещено обясняваше заклетият фен на отбора Никола Кючуков.
Горещите страсти продължиха пред съблекалните, където други привърженици на отбора отново поискаха на висок глас оставката на старши треньора.
През това време ядрото на агитката се насочи към стадион „Дунав“, за да посрещне играчите и треньорския щаб. Там последва нова вълна от искания за обяснения защо отборът играе толкова слабо. Пак бе подвигнат въпросът за оттеглянето на Орачев. Феновете обградиха самия старши треньор. Искаха да го чуят - защо, накъде, как! Той се опита да им обясни своята гледна точка.
Междувременно на стадиона пристигна и полицейска патрулка. Информиран явно за случващото се, в „Здравец“ се появи и президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Той поговори с феновете, а те не спряха да му задават въпроси, най-важният от които бе дали Малин Орачев има място като наставник на тима. 
Д-р Симеонов призова към спокойствие и обеща, че до ден-два ще бъде организирана пресконфернция, на която ще бъдат дадени исканите отговори.