Бистро в Бяла попълва списъка на НАП на обектите, подлежащи на запечатване. Санкционирано е заведението „Кошарата“ на ул.“Черноморска“ 32.
В актуализирания в петък черен списък на данъчните  фигурират 16 русенски търговци. Сред тях са три ресторанта, кафенета, бързи закуски, магазини, павилиони и др.  
От началото на годината в интернет страницата на НАП се публикуват списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в който са установени данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Според последната справка, на затваряне подлежат 491 търговски обекта в цялата страна.
Данъчните имат право да затворят търговски обект за срок от максимум 30 дни, като наложат и парични глоби или имуществени санкции в зависимост от нарушението. В много случаи търговците обжалват актовете, така че запечатването на обекта може да се отлага с месеци или изобщо да отпадне, ако съдът реши спора в полза на фирмата.