Панахида в памет на загиналите на пътя рокери и молебен за здраве на хората на две колела отслужиха вчера в катедралния храм „Света Троица“ отец Недялко и отец Светослав пред близо 70 души от четирите мотоклуба в Русе.
За трета поредна година почитаме паметта на загиналите на пътя наши събратя по инициатива на организацията „Българска мотоциклетна медиа“. Досега правихме това на различни места в града, но сега решихме панахидата и молебенът за здраве да се отслужат в „Света Троица“, каза за „Утро“ секретарят на мотоклуб „Тъндърс МС“ Светослав Бонапартов.
Мотото на панахидата е „Ние сме хора, а не донори“. Тя се провежда в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите в инциденти мотористи, допълни Мира Колева - съпруга на загиналия Ивайло Колев от „Тъндърс“, който преди четири години бе пометен от тир край Бяла.
Прокуратурата още не е казала кой е виновен за смъртоносния инцидент, така че по делото няма никакво развитие, освен че се правят експертизи, посочи Колева.
Мотото на помена не е ново, но е все така актуално. Безсърдечно и цинично е хората от леките и тежките автомобили да ни наричат потенциални донори на органи. Ние сме като тях и те са като нас - всеки иска да стигне невредим там, закъдето е тръгнал, затова трябва да се пазим един друг и да се уважаваме на пътя, напомниха рокерите.