Нападателят на Ел Ей Галакси Златан Ибрахимович се превърна в третия действащ футболист с 500 гола в професионалния футбол, след като отбеляза феноменално попадение при загубата на Галакси от Торонто с 3:5 в мач от Мейджър Лийг Сокър.

36-годишният швед ознаменува достигането на впечатляващата бройка, разписвайки се в типичен стил с нестандартен изстрел от въздуха с гръб към вратата след центриране на свой съотборник. Голът на Златан започна обрат за калифорнийския тим от 0:3 до 3:3, но все пак действащите шампиони стигнаха до победата пред собствена публика с две късни попадения. По този начин Ибрахимович вече е третият действащ футболист с 500 гола в професионалния футбол след Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Нападателят има 62 гола за националния отбор на Швеция, а другите попадения са отбелязани с екипите на Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Галакси. "Радвам се за Торонто, те ще остана в историята като моята жертва номер 500", каза в типичен стил Златан след двубоя.

Легендата на Барселона Лионел Меси има 621 гола в своята кариера, докато големият му съперник Кристиано Роналдо се е разписвал общо 658 пъти в професионалния футбол.