Калина Митева бе коронясана като Мис България Свят за 2018 г. 19-годишната софиянка  стана първа в надпреварата сред 21 други момичета. Мис България Вселена 2018 стана Габриела Топалова на 22 години от Пловдив, а Белослава Йорданова е Мис интернешънъл.

 „Наистина съм много благодарна на журито, че избра точно мен да бъда представителка на България на конкурса Мис Свят. Ще ходя с гордо вдигната глава”, каза Калина Митев в предаването „Тази неделя” по bTV. Тази година тя е завършила училището към руското посолство, а сега ще бъде студентка по международен бизнес мениджмънт.

„За мен е огромна привилегия и смятам достойно да представя нашата страна”, заяви Габриела Топалова. Тя учи Българска филология и тази година ѝ е последна. Предстоят ми практики и мисля занапред да се занимавам с журналистика. Ще продължа да се занимавам с мода, благотворителност и организиране на събития, допълни тя.

Щастлива съм, че получих короната, отбеляза и Белослава Йорданова. Тя учи „Българска филология” в Софийския университет и в момента е четвърти курс. След това ще се занимавам с психология, посочи Белослава.