Отборът на Етър срази Дунав с 4:2 в Русе в двубой от осмия кръг на Първа професионална лига.

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите четирима футболисти на Павликени, а агитката на Етър издигна транспарант „Скръбта ни е голяма. Почивайте в мир!“.

Не бяха изтекли и 20 минути, когато на таблото светеше резултат 0:3 за „виолетовите“. Още във втората минута Младенов пробва воле отдясно и топката мина над вратата. Дунав отговори с опасно положение в 5-ата минута, когато след центриране отдясно Динков с глава стреля над вратата. Първите десетина минути русенци имаха подчертан превес, но контрите на етърци се оказаха убийствени. Фло Боджадж в 10-ата минута нахлу отляво и пусна прекрасен пас на Дани Младенов, за когото остана да насочи топката в мрежата – 0:1. Само след 4 минути Велко Батрович бе изведен от Сърмов сам срещу вратата и технично прехвърли излезлия Димитров за 0:2. Шокът за домакините стана пълен в 20-ата минута, когато след атака на Батрович отляво и разбъркване топката попадна у Румен Руменов, който бе точен – 0:3.

Домакините обаче не се предадоха. В 36-ата минута след корнер отдясно Мартин Ковачев стреля с глава над гредата, а малко след това вратарят Христо Иванов блестящо на два пъти спаси опасни удари на Светослав Ковачев. В самия край на полувремето след грешка Артюнин беше принуден да фаулира съперник с цената на жълт картон и Красимир Станоев от свободния удар прати топката в десния ъгъл – 1:3.

В 49-ата минута след корнер Динков с глава намали. Седем минути по-късно Ндиайе също с глава нацели гредата. В 63-ата минута Балъков пусна Мане и Почански на мястото на Батрович и Колев. В 70-ата минута Почански изведе Руменов в пеналта, той елиминира вратаря и бе съборен. Отсъдената дузпа бе реализирана с хладнокръвен удар от Георги Сърмов – 2:4. За Етър това е трета победа в шампионата и тимът заема осмо място с 10 точки. Дунав остава на 12-та позиция с 6 т.