Пет 3D рисунки на волейболна тематика представят на централния площад в Русе през погледа на осем художници една от най-динамичните игри. В продължение на няколко дни екипите от Италия, Сърбия, Мексико и България създадоха творби, в които вплетоха волейболната топка, звезди от волейболния терен и града домакин.
В "Спортът дава криле за бъдещето" италианците Вера Бугати и Фабио Феделе показват летенето към спорта на фона на красивото Доходно здание. Тадео Мендоса от Мексико представи в 3D-ракурси настроението на града-домакин Русе в творбата "История и спорт". В 3D очилата на сръбския екип Браниша Джорджевич и Зоран Милевич, които са нарекли картината си "Спортът разбива границите", се отразяват силуети от архитектурните символи на Русе. Българките Невена Лефтерова и Евгения Лефтерова пресъздадоха играта на звездното либеро на българския национален отбор по волейбол Теодор Салпаров в рисунката "Влез в играта", а Нина Ковачева представя "Малкият екран с големите мечти".
Всички участници бяха наградени с грамоти и купи  на кратка церемония за закриването на втория международен фестивал на уличното изкуство "3D-Ас&Гейм на паважа в града-домакин", посветен на Световното по волейбол. Организатори на събитието са от община Русе, Сдружение за изкуство "Арт Юнивърс" и фондация "Русе-град на свободния дух".