40 служители на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от Русе и областта бяха наградени на вчерашното тържество пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг пожарникари на бул."Трети март". 
На двама бяха връчени специални награди. Почетен знак II степен получи началникът на сектор "Превантивна и контролна дейност" Валентин Красналиев, който преди две години бе награден с почетен знак III степен. Инспектор пожарогасителна и спасителна дейност Стойчо Станчев бе награден с почетен медал на МВР. Наградите бяха връчени от областния управител Галин Григоров.
33 служители получиха писмени похвали от началника на пожарната комисар Димитър Павлов и от директора на НД "ПБЗН" Николай Николов, а петима са отличени с писмени похвали от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов.   
На днешния ден отдаваме почит на тези, които не успяха да видят отново семействата си след пореден пожар. Вие не само се борите с пожари, бедствия и паднали на пътищата дървета след бури, а доказвате на обществото, че сте достойни граждани, обърна се към огнеборците Галин Григоров.
На събитието присъстваха още зам.областният управител Валентин Колев, зам.директорът на ОДМВР комисар Илиян Енчев, началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова и представителят на общината Георги Игнатов, който поднесе на Димитър Павлов поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.