Опасният ураган „Флорънс“ се приближи още повече до източното крайбрежие на САЩ, заплашвайки региона с проливни порои и наводнения. Опасността не е отминала, въпреки че „Флорънс“ отслабна до буря от втора категория.

С наближаването на урагана президентът Доналд Тръмп, представители на щатските и местните власти призовават живеещите по пътя на бурята да се евакуират, преди да стане твърде късно.

Джорджия се присъедини към още четири щата, обявили извънредно положение.

Призивите за укриване и намиране на убежище дойдоха дори от Космоса. Германският астронавт Алекзандер Герст пусна в Туитър снимки на чудовищната буря, направени от борда на Международната космическа станция, заедно с предупреждението: „Внимавай, Америка!“.

Специалистите отчитат максимална скорост на придружаващите урагана ветрове от 175 км/ч и свалиха категорията на „Флорънс“ от трета на втора по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Около 1,7 млн. души се евакуират или доброволно или задължително.

„Махнете се от пътя му, не си играйте с него, това най-големия, може би толкова голямо, колкото са видели“, написа Тръмп в Туитър. „Ще се справим с това. Ние сме готови, ние сме способни. Опазването на живота е абсолютен приоритет.