Фоторепортерът Бончук Андонов представи вчера автографичната книга "Любо Ганев - Светът отвисоко". Андонов, Владимир Памуков и Тодор Шабански са съавтори на 210-страничното цветно издание. На русенската премиера присъстваха героят на творбата, кметът Пламен Стоилов, бизнесменът Пламен Бобоков, треньорът Сашо Тодоров, майката на Любо - Елена. Залата за пресконференции бе пълна, сред гостите имаше и много деца. 
"Гордея се, че този човек е русенец. Той направи много градът ни да получи домакинство на световното по волейбол. Любо е идол и пример за младите. Амбицирани сме да върнем волейболната слава на Русе", каза кметът Стоилов.
"За мен е голяма чест да поздравя човек, който доказа, че с труд и упоритост може да се постигне много. Аз се гордея, че е мой приятел. Благодаря ти, приятелю, че помогна за домакинството на световното. Сигурен съм, че ще станем свидетели на уникален шампионат", заяви бизнесменът Бобоков. 
"Не е лесно да се говори за човек като Любо Ганев. Радвам се, че съм в Русе - този наистина най европеийски български град. Вълнувам се, когато говоря за Любо. Още го помня, когато дойде в ЦСКА. Беше слабичко и свито момче. Бъди жив и здрав!", обърна се Бончук Андонов към волейболиста, след което подари букет с цветя на майка му Елена.
"Идеята с това световно не бе да преследваме комерсиални цели. Искаме да запалим децата. Това е основното. Благодаря на кмета за изключителните му усилия по организацията на световното. Русе засрами много други градове. България ще се кандидатира да е домакин на европейското за жени през 2021 година. Бъдете сигурни, че ако се стигне до подписване на договор, Русе ще е фаворит за ново домакинство", заяви прославеният волейболист, след което попадна в обсада за дълго раздаване на автографи.