Да направи Русе най-дружелюбния към електромобилите град се заема със собствени сили "Нетуоркс България". Телекомът разширява бизнеса си в нова сфера, като заявява готовност да монтира при поискване зарядна станция пред всеки блок и във всяка точка на Русе. Инвестицията ще е за сметка на фирмата, цените също ще са доста под тези на конкуренцията. Като, разбира се, доставката е съпроведена с подписване на договор и поемане на съответни ангажименти от ползвателя.
"Смятам, че сегашната политика за инсталиране на зарядни станции пред молове и хипермаркети е неправилна. Хората ще искат да могат да зареждат колите си възможно най-близко до дома си и ако нямат гараж - най-добре да е пред блока им. Така че, ако искате зарядна станция за електромобил - обадете се на "Нетуоркс". Можете да направите заявка и чрез разработеното от нас мобилно приложение Gigacharger", каза за "Утро" управителят на "Нетуоркс България" Свилен Максимов, самият той собственик на електрически "Шевролет Волт".
В Русе вече има две работещи зарядни станции на общински терени - пред пощата и на площад "Св.Троица". 
Първата зарядна станция на "Нетуъркс" вече е инсталирана на паркинга пред хотел "Рига". Подобни има на още няколко места в града, но броят на електромобилите в Русе все още е твърде малък, за да оправдава подобни инвестиции. Свилен Максимов обаче е доказал, че може да гледа години напред. И е убеден, че в тези автомобили е бъдещето и те ще стават все по-достъпни, а е въпрос на време да се появат и електромобили втора употреба. Основното им преимущество е, че са много по-икономични, поддръжката им е много по-лека и паркират безплатно в синята зона. 
"Цената на 100 км пробег излиза към 2,90 лева, ако колата се зарежда в личен гараж и около 4 лева, ако използваш нашите зарядни станции", обясни Максимов.