Родители и живeeщи в блок 302 в квартал "Чародейка" алармираха, че децата им играят на паркинга пред кооперацията заради липсата на детски и спортни съоръжения. Хората обясняват, че около блока има достатъчно пространство, за да се направи нова детска и фитнес площадка и дори за футболно игрище. 
Нуждаем се от заградена площ, където децата, които са на различна възраст, да бягат и играят без да се страхуваме за тях. В момента пред паркинга на блока, където играят, е много опасно, тъй като минават коли и бусове. Освен това децата са подгонвани многократно от бездомни кучета. Достатъчно сме пренебрегвани от към транспорт, нека поне да има къде децата да играят и тренират, а не да се затварят в апартаментите и да играят на компютрите си, казват живeeщите в блок 302 и илюстрират апела си със специална фотосесия във Фейсбук. 
Всяка година в бюджета на общината се заделят над половин милион лева за цялостното обновяване и изграждане на детски площадки в централната част в Русе и по кварталите. Изготвя се списък, като за всяка от детските площадки има отделен технически и инвестиционен проект. В тази връзка е необходимо родителите да пишат писма с описание къде има нужда от ремонт или построяване на детски площадки, като вероятно искането за нов детски кът в "Чародейка" ще бъде взето предвид при изготвянето на списъка догодина.