Седем лева на час ще е цената за каране на кънки на ледената пързалка, която ще отвори врати в центъра на Русе от 15 ноември и ще развлича гражданите и гостите на града. За деца и ученици ще има намаление, като те ще заплащат по 5 лева. В тази цена е включен входният билет на цени съответно от 5 и 3 лева плюс наем на кънки - 2 лв. Ледената пързалка ще посреща русенци и гостите на града на площад "Света Троица", а целта на общината е да създаде нова атракция и място, където могат да се провеждат различни прояви и събития.
Предвид разходите, които са свързани с наемането на пързалката, поддръжката и стопанисването й, кметът Пламен Стоилов предлага цени за ползването на развлекателното съоръжение, които предстои да бъдат одобрени от общинските съветници на днешната сесия. Предвижда се посещението на пързалката да става и с абонамент. За 10 посещения на човек по един час цената ще е 56 лева, а за деца и ученици - 40 лева, като в нея са включени входен билет и наем на кънки. Предлага се и отстъпка за групи, като при посещение на над 6 души цената ще е 5 лева без възрастови ограничения. 
Наред с това ще могат да се организират партита, рождени дни и другия прояви, а желаещите ще плащат по 350 лева на час за наем на цялата пързалка.
Ледената пързалка ще бъде разположена на площ от 450 кв.м, а максималният капацитет ще е 100 души на час. Ще има три тренажора, които да помагат на децата да се учат да се пързалят правилно и безопасно.
Предвижда се ледената пързалка да работи до средата на февруари догодина.