Подготвя се ремонт и реставрация на още една от рушащите се сгради паметници на културата по главната улица. Красивата жилищно-търговска сграда се намира срещу бившия хотел "Балкан" на "Александровска" №37.
От фирма "Нордик пропъртис", която е собственост на Николай Събев, имат инвестиционно предложение за ремонт и реконструкция на сградата, като след съгласуване на процедурите, включително с Националния институт за недвижимо културно наследство, се очаква да започнат и същинските строителни дейности. 
Красивата сграда започна да се руши през 2013 година, когато от фасадата се откъртиха няколко каменни парчета, а дни след това при силен вятър и дъжд напуканият балкон рухна на главната улица. Заради късния час на инцидента по чудо нямаше пострадали. Тогава от общината връчиха на собствениците на сградата предписание за обезопасяване на прилежащия тротоар, укрепване на балкона, възстановяване на падналите архитектурни елементи и ремонт на фасадата. Тогавашните собственици възстановиха само балкона.
Това е втората сграда паметник на културата, която ще бъде реставрирана от известен русенски бизнесмен. Както "Утро" писа, собственикът на "Мегахим" Пламен Великов възстановява фасадата на зданието срещу Цигуларчето. И двете сгради, за които се очертава по-добро и красиво бъдеще, са част от груповия ансамбъл паметници на културата и архитектурата по Главната.
В община Русе има регистрирани над 250 сгради-недвижими културни ценности, като не са малко тези, които са силно застрашени от самосрутване поради това, че собствениците им, много от които не живеят в Русе, не са предприели нищо, за да ги реставрират. Надеждата е да има все повече русенци, които милеят за града си и които не жалят средства, за да запази той архитектурните си бижута.