Групата е много силна, очакват ни оспорвани двубои, дано да зарадваме зрителите, заявиха без изключение на пресконференция вчера треньорите на отборите, които ще открият днес световното първенство по волейбол за мъже в Русе. Шампионатът в "Арена Монбат" за поток "Б" ще започне с мача Франция-Китай /14 часа/, Холандия-Канада /17/ и Бразилия-Египет /20.30 часа/.
"Като цяло възможностите на отборите са поизравнени. Изключвам тимовете на Бразилия и Канада. За нас всички съперници ще са трудни", каза старши треньорът на Египет Мохамед Мохалси.
"Ние сме щастливи да дойдем в Русе. Аз ще повторя колегата - Франция и Бразилия са над всички", бе мнението на Стефан Антига, селекционер на канадския национален отбор. 
"Чакахме дълго този момент с откриване на световното. В Русе са събрани класни отбори. Рано е да говорим за фаворити", смята старши треньорът на французите Лоран Типи. 
"Нашата цел е да се класираме сред шестте отбора за финалния турнир в Торино. Имаме сили да го направим. Няма да подценим нито един съперник", разкри първият човек в щаба на Бразилия Ренан дел Зото.
"Нашата сила е в агресията и спокойствието. Всеки иска да се представи добре на световно първенство и ние не сме изклюение. Искам да поздравя България и нашите домакини от Русе за отличната организация. Условията в залата също са много добри", заяви селекционерът на Китай Раул Лозано. 
"Групата е много, много здрава. Залата наистина е много хубава. Нашата цел е да продължим в следващия етап. Вълнуваме се повече от другите участници, защото Холандия ще играе за първи път от 16 години на световно първенство", каза старши треньорът на "лалетата" Гидо Вермюелен.