Телефонен измамник се изгаврил с русенска пенсионерка, като я пратил да си търси в полицията дадените пари.
На 5 септември на мобилния телефон на 68-годишна жена се обадил мъж, който се представил за служител на Второ РПУ и приложил схемата "съдействие на полицията да залови измамници", като обяснил, че ще я рекетират за уж пострадал неин роднина. След това се обадил друг мъж, който се представил за лекар и я уведомил, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и трябват 5000 лева за операция.
Русенката нямала дъщеря и се зарадвала, че ще може да помогне на полицията да заловят измамниците. Затова с охота се съгласила да остави исканата сума под лек автомобил, паркиран срещу съседния блок "Чавдар войвода" в "Здравец изток". Пенсионерката изтеглила от банкомат 1000 лева, от банков клон 2500 и заедно с намиращите се в апартамента й 1000 лева и златни накити за още 500 лева ги увила в найлонов плик и ги оставила под посочената кола. 
След 30 минути мнимият полицай й се обадил отново, казал, че измамниците са заловени и я пратил във Второ РПУ да си вземе парите. Жената отишла при дежурния на портала и чак тогава разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е започнало досъдебно производство.