След колосалния успех на спектакъла "Редки тъпанари", който продължава да шества по българските сцени и да предизвиква неотслабващ интерес, именитият режисьор Теди Москов ще пристъпи към следващата си русенска постановка. Той започна работа по своя театрална версия, почерпила вдъхновение от филма на Еторе Скола "Грозни, мръсни, зли". Лентата е от 1976 година, като още с първата си поява на екран взривява кинопубликата с яростния си хумор, с безпощадната откровеност и вечния стремеж към справедливост. Затова в немалка степен допринася и великият Нино Манфреди в главната роля, както и неговите партньори във филма Франческо Анибали, Мария Боско, Джизелда Кастрини. 
Този път в спектакъла, който подготвя Теди в Русе, гост-артистите ще бъдат значително по-малко, а ще доминират колегите от русенската трупа, каза директорът на драматичен театър "Сава Огнянов" Орлин Дяков. В спектакъла три от ролите ще се изпълняват от столичните звезди Мая Новоселска, Валентин Танев и Николай Додов. Русенските актьори, на които са поверени десет от ролите в бъдещото представление, са Петя Венелинова, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Даяна Михайлова, Александър Узунов, Кадри Хабил, Ивайло Спасимиров и Любомир Кънев. 
Костюмографията е поверена на друго звездно име - високия професионалист в тази арт територия Свила Величкова. Сценографията ще бъде дело на Николай Николов. 
Очаква се премиерата на спектакъла да излезе във втората половина на октомври, вероятно между 15 и 20 октомври.