Работата за достойно посрещане на световното първенство по волейбол в "Арена Монбат" върви с пълна пара. Всички мачове в програмата са интересни, но като гвоздеят на пресявките единодушно е сочена срещата Бразилия-Франция, която ще се играе на 13 септември от 20.30 часа.
Този двубой ще достигне до милиони зрители от цял свят с директната картина на БНТ. Счита се, че за него залата ще бъде пълна до краен предел, включително и с много фенове от Бразилия. По принцип местата в сектора за гостуващите агитки ще са 1000. Според управителя на "Арена Монбат" Максим Христов продажбата на билетите за другите мачове също върви твърде добре.
"Арена Монбат" ще бъде оборудвана с два видеоекрана. В момента се поставят рекрамните пана. Успоредно върви окабеляването за интернет. Съблекалните са обновени основно. Отредено е и място за миксзона, в която състезатели и треньори ще дават интервюта преди и след всеки мач.
Освен традиционните павилиони за закуски и разхладителни напитки в залата пред нея също ще има заведения за бързо хранене.